Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.14
Műfaj: amerikai misztikus horror-dráma thriller
Rendező:
Nia DaCosta
Forgatókönyvírók: Jordan Peele, Win Rosenfeld, Clive Barker
Producerek: Ian Cooper, Win Rosenfeld, Jordan Peele
Szereplők: Colman Domingo, Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Tony Todd
Zene: Robert A. A. Lowe
Játékidő:
Bemutató: 2020. Október 15.

Kampókéz (eredeti cím: Candyman) Idén nyáron a Tűnj el! Oscar-díjas rendezője, Jordan Peele egy vérfagyasztó városi legendát tár a nézők elé egy lényről, akiről egy barátod idősebb testvérétől már biztos hallottál, amikor gyerekkorodban nálunk töltötted az éjszakát: Kampókézről. A feltörekvő rendező tehetség, Nia DaCosta (Little Woods) kapta meg az esélyt, hogy az 1992-es azonos című kultikus film adaptációjával beírja a nevét a horror zsánerének nagy könyvébe.
Az 1992-es horrorfilmen, illetve Clive Barker novelláján alapuló rémtörténet a Universal Pictures és az MGM égisze alatt elevenedik meg, a film produceri teendőit az utóbbi évek legnagyobb horrorszenzációit szállító Jordan Peele látta el.

A chicagói Cabrini Green környékének lakói emberemlékezet óta szájról szájra adják tovább a kísértethistóriát egy kampókezű, kegyetlen természetfeletti gyilkosról, akit úgy lehet megidézni, ha a tükör előtt állva egymás után ötször kimondják a nevét. Napjainkban, egy évtizeddel azt követően, hogy az utolsó Cabrini tornyokat is lebontották, egy művész, Anthony McCoy (Yahya Abdul-Mateen II) és galéria igazgató barátnője, Brianna Cartwright (Teyonah Parris) beköltözik a Cabrini egyik frissen épült luxuslakásokkal berendezett épületébe.
Anthony karrierje holtpontra jutott, amikor egy helybélivel való váratlan találkozás (Colman Domingo) során feltárul előtte egy tragikus, de igaz történet Kampókézről.
A férfi, hogy megtarthassa pozícióját a chicagói művészvilágban, a festményein keresztül kezdi el feltárni a hátborzongató sztori részleteit, mit sem sejtve arról, hogy ezzel megnyitja az ajtót a múlt előtt, és olyan erőszakhullámot szabadít el, mely vírusként söpör végig a környezetében.

Érdekességek:

  • Az 1992-es eredeti Kampókéz két sztárja, Tony Todd és Vanessa Estelle Williams is feltűnik a 2020-as folytatásban.
  • Ez a Kampókéz franchise negyedik egészestés filmje.
  • A film az ikonikus horrorszerző, Clive Barker elbeszélésén alapszik.
  • A 2020-as Kampókéz az 1992-es eredeti slasher horror hivatalos folytatása.
  • A film munkacíme 'Say My Name' (Mondd ki a nevemet) volt.
  • A Kampókéz forgatása 2019. augusztusának elején kezdődött meg, és szeptember végén ért véget. A munkálatok döntő része Chicagóban zajlott. 
  • 2018. szeptemberében jelentették be hivatalosan, hogy hivatalosan is megkezdődtek a tárgyalások Jordan Peele-lel az 1992-es azonos című kult-horror folytatásával kapcsolatban. Novemberben vált véglegessé, hogy a Tűnj el! rendezője látja el az MGM és a Universal égisze alatt készülő film produceri teendőit.
  • A filmet eredetileg 2020. június 12-én mutatták volna be, de a koronavírus-járvány miatt a premiert végül szeptember 25-re halasztották.

Előzetes: