Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZELLEMÍRTÓK: ÖRÖKSÉG
Ghostbusters: Afterlife - 2021 - perc - akció, vígjáték, dráma, fantasy, horror, sci-fi

 • Rendező: Jason Reitman
 • Szereplők: Carrie Coon, Mckenna Grace, Bill Murray, Paul Rudd, Sigourney Weaver, Finn Wolfhard
 • Bemutató: USA 2021. November 11. - Magyarország 2021. November 11.

2021-es amerikai sci-fi vígjáték gyártója a Columbia Pictures és a Ghost Corps, forgalmazója a Sony Pictures Releasing. Ez a film folytatása az 1984-ben bemutatott Szellemirtók című filmnek. A film rendezője Jason Reitman, írója Gil Kenan és Jason Reitman. A főszereplők Mckenna Grace, Finn Wolfhard, Carrie Coon és Paul Rudd.
Az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon is júniusban mutatták volna be, de a koronavírus gyors terjedése miatt eltolták. Amerikában 2021. március 5-én, míg Magyarországon 2021. március 4-én mutatják be.

Azt követően, hogy négy hős Manhettenben ádáz küzdelem során elűzte a világunkból a szellemeket, a túlvilági lények mintha örökre eltűntek volna a Föld színéről? Az új generációk már csak a szóbeszédekből ismerik a Szellemirtók történetét, de korántsem biztos, hogy ez mindörökre így marad.
A szellemek ugyanis nem tűntek el végre, csak idő kérdése, hogy újra előkerüljenek a plazmafegyverek, de vajon kik lépnek majd a nagy elődök nyomába, hogy megóvják a bolygót a veszélytől? Úgy tűnhet, a világ híján van a hős aspiránsoknak... Vagy mégsem?
Miután kilakoltatták őket otthonukból, két fiatal gyermek és egyedülálló anyjuk az oklahomai Summerville városában telepednek le a farmon, melyet a nő apja hagyott rájuk. A nyugodt és kiszámítható életről azonban csakhamar le kell mondaniuk, amikor a kisvárosban rejtélyes események sorozata veszi kezdetét. Azt követően, hogy az egyik legendás Szellemirtó unokája egy dohos pincében rátalál nagyapja egykori felszerelésére, rá hárul a feladat, hogy bizonyítsa, méltó az örökségre, bepattanjon az ikonikus Ecto-1-be, és visszaküldje a szellemeket a saját világukba

Érdekességek

 • Az Ecto-1 lövészülését valójában a filmhez kapcsolódó rajzfilmsorozatban használták, de az eredeti filmek egyikében sem használták fel.
 • Ez a negyedik alkalom, amikor Dr. Raymond Stantz (Dan Aykroyd) megjelenik egy filmben a Szellemirtók (1984), Szellemirtók II (1989) és Casper (1995) után.
 • A Phoebe-t játszó Mckenna Grace a filmben ugyanolyan szemüvegkeretet visel, mint Harold Ramis (Dr. Egon Spengler) viselt az eredeti Szellemirtókban (1984).
 • A 2016-os Szellemirtók kritikai és pénzügyi kudarca miatt a film további folytatásait berekesztették. Ez arra késztette a Sony-t, hogy helyette folytassa az eredeti két filmet.
 • Paul Rudd a közösségi médián keresztül jelentette be, hogy csatlakozik a szereplőgárdához, miközben a Hook and Ladder 8 (A Szellemirtók bázisa) előtt áll New York City-ben.
 • A rendező, Jason Reitman Ivan Reitman fia, aki a Szellemirtók (1984) és Szellemirtók 2-nek (1989) volt a rendezője.
 • A filmet „Rust City” kódnév alatt forgatták.
 • Jason Reitman megjelent a Szellemirtók 2-ben (1989). Az a gyerek volt, aki azt mondja Ray-nek, hogy az apja szerint a szellemirtók "balfácánok".
 • Finn Wolfhard nem tudta, hogy a Szellemirtók meghallgatására megy, ugyanis a forgatókönyv oldalai általánosak és homályosak voltak, mivel a filmet titoktartást fogadva készítették el.

Előzetes

Filmképek

Filmkép Filmkép
Filmkép Filmkép