Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HANG NÉLKÜL 2.
A Quiet Place: Part II - 2021 - 97 perc - horror, thriller

 • Rendező: John Krasinski
 • Szereplők: Emily Blunt, Cillian Murphy, Millicent Simmonds, Noah Jupe, Djimon Hounsou, John Krasinski
 • Bemutató: USA 2021. Május 28. - Magyarország 2021. Június 10.

2020-as amerikai horrorfilm, amely a 2018-as Hang nélkül című film folytatása. Az új részt szintén John Krasinski írta és rendezte, az első filmből visszatérő főszereplői Emily Blunt, Millicent Simmonds és Noah Jupe. Cillian Murphy és Djimon Hounsou újonnan csatlakoztak a film szereplőihez.
Az Amerikai Egyesült Államokban 2020. március 20-án mutatták volna be a Paramount Pictures Dolby Cinema-ban és IMAX-ban. COVID–19 pandémia miatt a bemutatóját későbbre tolták. Magyarországon a filmet a UIP-Dunafilm mutatja be, szinkronizálva.
A folytatásról 2018 áprilisában kezdtek el beszélni az első film bevételi sikere után. 2018. augusztusig Krasinski megírta a film forgatókönyvét és 2019 februárjában felkérték a rendezésre. A film forgatása 2019 júniusától szeptemberig tartott New York nyugati részén.

Az otthonukban történt halálos eseményeket követően az Abbott családnak a külvilág borzalmaival kell szembesülnie, miközben tovább küzdenek a túlélésért – a legnagyobb csendben. Miután arra kényszerülnek, hogy nekivágjanak az ismeretlennek, gyorsan ráeszmélnek, hogy nem csak a hangra vadászó szörnyek jelentenek fenyegetést a homokösvényen túl...

Érdekességek

 • Az első filmek között volt, melynek premierjét a koronavírus-járvány miatt halasztották el. A 2020. március 8-ára tervezett bemutatót 2020 szeptemberére halasztották, végül csak 2021. április végén lesz látható.
 • A Hang nélkül 2 Cillian Murphy második posztapokaliptikus filmje a 2002-es 28 nappal később után.
 • A forgatás kedvéért a New York-állambeli South Grand Island hidat 13 órára lezárták.
 • A Hang nélkül 2 egyik kulcsszerepét eredetileg Brian Tyree Henry alakította volna, azonban egy másik filmjének forgatása miatt az utolsó pillanatban kénytelen volt visszalépni. Ekkor már javában zajlottak a Hang nélkül 2 körüli munkálatok, de az alkotók még időben tudták helyettesíteni a színészt Djimon Hounsou szerződtetésével.
 • Az első részt jegyző páros tagjai, Scott Beck és Bryan Woods egyéb munkáikat előnyben részesítve nem vállalták a második rész forgatókönyvének megírását.
 • A produkció 10 millió dollárt fektetett be New York államba, 400 munkahelyet teremtett, továbbá az alkotók a munkálatok során mintegy 300 statisztát alkalmaztak.
 • A Hang nélkül 2 forgatása 2019. júniusában kezdődött meg, és szeptember 25-én ért véget. A munkálatok befejezését a rendező, John Krasinski az Instagram-oldalán tudatta a követőivel.
 • A folytatás rendezői székét ismét John Krasinski foglalta el, aki a karakterének az első rész végén bekövetkezett halála miatt nem szerepel a filmben. Visszatér ellenben az eredeti szereplőgárdából Emily Blunt, Millicent Simmonds és Noah Jupe is.
 • A film operatőre, Polly Morgan így foglalta össze a folytatás koncepcióját: "A gyermekek felnövésének története, mely során megismerik a világot, amelyben élnek, és megtanulják, hogyan védjék meg magukat."
 • A Hang nélkül első részének mindössze 17 millió dollár volt a költségvetése, míg az összbevételei világszerte meghaladták a 340 millió dollárt. Bár eredetileg a film rendezője, John Krasinski és a Paramount Pictures is egy filmre tervezett, a stúdió a remekek bevételek láttán 2019. februárjában felkérte a direktort, hogy írja és rendezze meg a folytatást.
 • Az elemezők előrejelzései szerint a Hang nélkül 2 már a premierhétvégéjén 70 millió dollár felett kaszálhat csak az amerikai piacon. Az első rész a bemutatását követő három napban 50,2 milliós bevételre tett szert.

Előzetes

Filmképek

Filmkép Filmkép
Filmkép Filmkép