Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Halloween Kills – Plakát
Rendező: David Gordon Green
Írók: John Carpenter, David Gordon Green, Debra Hill, Danny McBride, Scott Teems
Szereplők: Jamie Lee Curtis, Dylan Arnold, Judy Greer, Anthony Michael Hall, Kyle Richards
Játékidő: 90 perc
Bemutató: 2021. Október 14.
Halloween Kills amerikai horror-thriller

2020-ban ismét testet ölt a borzongás. Az álarcos sorozatgyilkos, Michael Myers és Laurie Strode több évtizedes története a végéhez közeledik, de vajon elkerülhető-e a keserű vég?
A 2018-as, a széria eredeti szereplőit felvonultató Halloween az év egyik legnagyobb horrorszenzációja volt, és világszerte több mint negyed milliárd dollárt termelt. A franchise tizenkettedik egészestés filmje, mely megalapoz az új trilógia befejező részének még több feszültséget, izgalmat és vérontást ígér, erről az előző epizódot is rendező Ezüst Medve-díjas direktor, David Gordon Green gondoskodik, míg Laurie Strode szerepében ezúttal is a széria ikonikus színésznőjét, Jamie Lee Curtist láthatjuk. 
A horror zsánerének legnagyobb kortárs alakja, Jason Blum és produkciós cége, a Blumhouse Production a Universal Pictures-szel karöltve hozza el a mozikba a filmtörténet egyik legrettegettebb rémalakját, aki John Carpenter 1978-as klasszikusa óta generációknak okozott álmatlan éjszakákat.

Érdekességek:

 • Jamie Lee Curtis immáron hatodik alkalommal alakítja Laurie Strode szerepét. A színésznő ezzel lekörözte Donald Pleasenece-t, aki a Halloween Killsig a legtöbb alkalommal tűnt fel franchise filmjeiben.
 • Tommy Doyle szerepét Paul Ruddnak is felajánlották, azonban a színész a Szellemirtók: Örökség forgatása miatt nem tudta vállalni a szereplést.
 • Michael Myers szerepét Nick Castle és James Jude Courtney alakítják a filmben.
 • Ez a Halloween-franchise 12. filmje.
 • A Universal Pictures 2019. július 19-én egyidejűleg jelentette be a 2018-as Halloween-film mindkét folytatásának premierdátumát.
 • A Halloween Killsben visszatér a franchise-hoz a Halloween 2 és a Halloween - 20 évvel később sztárja, Nancy Stephens. Akárcsak ebben a filmben, a két említett horrorban is Marion Chambers nővért alakította.
 • A filmben a 1978-as Halloween - A rémület éjszakája több színésze is feltűnik, köztük Charles Cyphers is, akit ismét Leigh Brackett seriff szerepében láthatunk. A színész a 2007-es Methodic óta nem vállalt filmet.
 • Filmben feltűnik az eredeti Halloween sztárja, Kyle Richards, hogy ismét eljátssza Lindsey Wallace szerepét.
 • Tommy Doyle karakterét, akit az eredeti Halloween-filmben Brian Andrews játszott, ezúttal Anthony Michael Hall alakítja.
 • A film forgatási munkálatai Wilmingtonban, Észak-Karolinában zajlottak 2019. szeptember 16. és november 3. között.
 • A Blumhouse szóvivője 2019. július 19-én jelentette be, hogy az új Halloween trilógia második és harmadik (Halloween Kills, Halloween Ends) részét egyszerre fogják forgatni.

Előzetes: