Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SPIRÁL: FŰRÉSZ HAGYTÉKA
Spiral: From the Book of Saw - 2021 - 93 perc - bűnügyi, horror, misztikus, thriller

Rendező: Darren Lynn Bousman
Szereplők: Chris Rock, Samuel L. Jackson, Ali Johnson, Morgan David Jones
Bemutató: 2021. Június 3.

2021-ben bemutatott amerikai bűnügyi-horrorfilm, a Fűrész-filmsorozat kilencedik része. A filmet Josh Stolberg és Peter Goldfinger forgatókönyvéből Darren Lynn Bousman rendezte. A főszerepet Chris Rock, Max Minghella, Marisol Nichols és Samuel L. Jackson alakítja; a történet végigköveti a rendőrségi erőfeszítéseket, hogy végleg megállítsák a kegyetlen kirakós-sorozatgyilkos hasonmását. Rock mellett James Wan és Leigh Whannell vezető producerként működtek közre.
A legújabb Fűrész film fejlesztése, a 2017-es Fűrész – Újra játékban megjelenése után kezdődött, Chris Rock pedig ki akarta magát próbálni a horror műfajában. A Spierig fivérek, az előző rész rendezői érdeklődtek a következő rész kapcsán, hogy visszatérjenek-e, de végül ellenkezőleg döntöttek. A projektet hivatalosan 2019 májusában jelentették be. A stáb többi tagja júliusban csatlakozott, a forgatás Torontóban zajlott és augusztus végéig tartott.
A Spirál: Fűrész hagyatékát eredetileg 2020 májusában mutatták volna be, azonban a bemutatót a COVID-19 világjárvány miatt el kellett halasztani: a Lions Gate Entertainment végül 2021. május 14-én mutatta be az Amerikai Egyesült Államok mozijaiban, Magyarországon pedig három héttel később szinkronizálva, június 3-án a Freeman Film jóvoltából.
Tobin Bell, aki John Kramer / kirakóst játszotta az összes korábbi Fűrész-filmben, nem tér vissza ebben a részben, így a Spirál lesz az első olyan film a franchise-ban, amelynek nem Bell a főszereplője, és nem is a kirakós karaktert mutatja be. Bousman kifejtette, hogy a film gyilkosa egy "kirakós-másolat", aki különbözik az eredeti kirakóstól, kijelentve, hogy nem állt szándékában Bell ikonikus szerepét átdolgozni.

A július negyedikei felvonuláskor, a szolgálaton kívüli rendőrnyomozó, Marv Boswick üldözni kezd egy tolvajt egészen a szennyvízelvezető-csatornáig. Odalent a férfit disznóálarcot viselő alak támadja meg hátulról és elkábítja. Boswick magához tér és felfüggesztve találja magát az üzemben lévő metróalagút sínjén, a nyelve pedig satuba van szorítva. Meghallgat egy rögzített hangüzenet, ami válaszutat kínál számára; leszakítja a nyelvét és éli tovább az életét, vagy marad és megvárja a következő vonat érkezését, ami egyenesen belé csapódik. Mivel időben nem tudja magát kimenekíteni a csapdából, Boswick-et elcsapja a vonat. Másnap reggel, Angie Garza rendőrfőkapitány megbízza Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) nyomozót és újonc partnerét, az idealista William Schenket (Max Minghella) az üggyel. Banks és Schenk kivizsgálják Boswick darabokban lévő holttesét, Banks viszont furcsa hasonlóságot észlel a nemrég elhunyt Kirakós-gyilkos esetével.
Eközben Fitch gyilkossági nyomozót – aki néhány évvel korábban figyelmen kívül hagyta Banks segélyhívását, amelynek következtében majdnem belehalt a lőtt sebébe – elrabolják és csapdába ejtik: le kell tépnie a saját ujjait, hogy elkerülje az áramütést a vízzel feltöltődő medencében, de neki sem sikerül megmenekülnie és meghal. Egyes tisztek kezdik gyanítani, hogy Banks lehet felelős a Fitch-el kapcsolatos történtek miatt. Ezt követően doboz érkezik az őrsre, melyben egy disznóbáb és Schenk tetovált bőrének darabja van. A disznó belsejében lévő kis fiola a hentesüzletbe (korábban hobbibolt volt) irányítja a rendőrséget, ahová Zeke és a nyugdíjba vonult édesapja, Marcus Banks (Samuel L. Jackson) rendőrfőnök sokszor járt korábban. Érkezéskor a csapat felfedez egy nyúzott holttestet, rajta egy magnóval és Schenk névvel. Marcus úgy dönt, hogy ő maga bukkan a gyilkos nyomára és egy ismeretlen raktárba megy, ahol végül elkábítják. Röviddel ezután Garzát is elrabolják a kapitányságon és csapdába helyezik; a gerincvelőjét éles pengén kell elvágnia, hogy megakadályozza a csőből az arcára áramló forró viaszt, ami sikerül is neki, de belehal a súlyos égési sérüléseibe, a testére Banks talál rá.

Miközben a gyilkos után ered, Banks-et is elfogják, majd a raktárban ébred csőhöz bilincsve, a közelében pedig egy fémfűrész található. Fontolóra veszi, hogy levágja-e a karját, de hajtű segítségével képes kiszabadulni. Ezután felfedezi volt társát, Peter Dunleavy-t, akit kirúgtak, amikor Banks leleplezte az általa elkövetett gyilkosságot. Előtte egy nagy üvegtörő gép áll, amit úgy alakítottak át, hogy a szilánkok rászálljanak nagy sebességgel rá; a magnó felvételéről kiderül, hogy Banks kezében van a döntés, vagy felszabadítja vagy hagyja meghalni. Bár Banks megpróbálja megmenteni Dunleavy-t, de meghal a vérveszteség miatt. Egy másik szobába érve Banks megtalálja Schenket és kiderül, hogy megjátszotta saját halálát a korábbi tolvajnak a nyúzott testével, aki korábban lecsalogatta Boswick-et az alagutakba, és végig ő volt a másolat. Kifejti, hogy valójában Emersonnak hívják, ő annak a Pete nevű meggyilkolt férfinak a fia, akit azért lőttek le, mert beleegyezett, hogy vallomást tegyen egy korrupt rendőr ellen. Azt is elárulja, hogy Marcus vezetési ideje alatt szándékosan védte a korrupt tiszteket (beleértve Garzát is), hogy a 8. cikk értelmében hatékonyabban "megtisztítsa" az utcákat a bűnözőktől.
Abban a hitben, hogy Banks szövetséges lehet, Emerson ismerteti az utolsó feladatot; Marcus a levegőben ki van feszítve drótkötelekkel és több üvegcsébe csöpög le a vére. Emerson felhívja a 9-1-1-es telefonszámot, és azt állítja, hogy ő egy civil, akit fegyveres üldöz. Ennek eredményeként a diszpécser SWAT-csapatot küld a helyszínre. Átadja Banksnek a revolvert egy darab golyóval, és felajánlja neki, hogy vagy az utolsó golyót felhasználja céltábla eltalálására, amely megmenti Marcust, de lehetővé teszi Emerson számára a szökést, vagy megöli Emersont, és hagyja, hogy az apja elvérezzen. Banks úgy dönt, hogy a céltáblára lő, hogy megmentse Marcust, aminek következtében meglazulnak a drótkötelek és leereszkedik a földre, ezután Zeke harcolni kezd Emersonnal. Röviddel ezután megérkezik a SWAT csapata, és akaratlanul beindít egy vezetéket az ajtón való bejutáskor, aminek következtében Marcus ismét kifeszül a levegőbe. A kommandósok látják, hogy fegyver van helyezve a karjára, amikor a drótkötélen felfelé húzzák. Ekkor a SWAT csapata megöli. Banks keseregve üvöltözni kezd, miközben Emerson elmenekül.

Televíziós sorozat - 2021 áprilisában, a Deadline Hollywoodnak adott interjújában elhangzott, hogy a Lionsgate Television elnöke, Kevin Beggs bejelentette; a Lionsgate TV korai tárgyalásokat folytat egy Spirál történetű televíziós sorozat kifejlesztésében, Mark Burg és Oren Koules producerekkel.

Jövő - 2021 áprilisában megerősítették, hogy a Twisted Pictures fejlesztés alatt áll egy folytatásos film, Saw X címmel. Bousman azonban kijelentette, hogy ez egy korai bejelentés volt, ami meglepte őt és a film producereit. Azt mondta: "Csak azért, mert elkészítettük a Spirált , nem jelenti azt, hogy a Fűrész megszűnik létezni. Az, hogy a Spirál itt van, nem jelenti azt, hogy nem lesz Saw IX . Ez nem a kilencedik film a Saw franchise-ban. könnyen lehet egy Saw IX, amely a Jigsaw-t követi . Azt hiszem, arra várnak, hogy meglássák, hogyan megy a [ Spirál ], és hogyan reagál a közönség, hogy eldöntsék, mi történik ezután."

DÉMONOK KÖZÖTT - AZ ÖRDÖG KÉNYSZERÍTETT
The Conjuring: The Devil Made Me Do It - 2021 - 112 perc - horror, misztikus, thriller

Rendező: Michael Chaves
Szereplők: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Charlene Amoia, Megan Ashley Brown
Bemutató: 2021. Június 10.

2021-ben bemutatott amerikai természetfeletti horrorfilm, melyet David Leslie Johnson-McGoldrick és James Wan történetéből Michael Chaves rendezett, a forgatókönyvírója Johnson-McGoldrick, zeneszerzője Joseph Bishara. A film a Démonok között (2013) és a Démonok között 2. (2016) folytatása, valamint a Démonok között univerzum nyolcadik része. A főszerepet ismét Patrick Wilson és Vera Farmiga alakítja, akik Ed és Lorraine Warren-t játsszák. Michael Chaves-t választották meg a film rendezőjének, miután 2019-ben megrendezte a Gyászoló asszony átkát. A forgatás 2019 nyarán zajlott Georgiában.

A film eredetileg 2020 szeptemberében jelent volna meg, de a COVID-19 világjárvány miatt csúszott. Az Egyesült Királyságban 2021. május 26-án adta ki a Warner Bros. Pictures és a New Line Cinema. Egy hónapos HBO Max streaming szolgáltatással egyidejűleg az Egyesült Államokbeli bemutatója június 4-ke. Magyarországon június 10-én mutatta be szinkronizálva az InterCom Zrt.

1981-ben, a connecticuti Brookfield városában, Ed és Lorraine Warren démonológusok dokumentálják a nyolc éves David Glatzel ördögűzését, amelyen családja, nővére Debbie, annak barátja, Arne Johnson és Gordon atya vett részt. Az ördögűzés során Arne elmondja a démonnak, hogy David helyett inkább az ő testét szállja meg. Ed szemtanúja lesz annak, ahogy a démon átszáll David testéből Arnéba, miközben Ed szívrohamot kap, és kómás állapotban kórházba szállítják.
A következő hónapban Ed felébred a kórházban, és Lorraine-nek elárulja, hogy látta, amint a démon belép Arne testébe. A nő a kutyamenhelyre küldi a rendőrséget, és figyelmezteti őket, hogy tragédia fog ott történni. Arne és Debbie visszatérnek a lakásba, amely közvetlenül a pince felett található, ahol Debbie is dolgozik. Miután rosszul érzi magát, Arne a démoni megszállottság hatása alatt 22 késszúrással meggyilkolja a főbérlőjét, Bruno Saulst. Warrenék támogatásával az ő ügye lesz az első amerikai gyilkossági per, amelyben démoni megszállottságot hoznak fel védekezésként, aminek eredményeképpen megindul a nyomozás David eredeti megszállottsága ügyében. Warrenék később felfedeznek egy sátáni átkot, amely egy boszorkány totemén keresztül öröklődött, és találkoznak Kastnerrel, egy korábbi pappal, aki korábban a Ram szekta tanítványaival foglalkozott. Elmondja nekik, hogy egy okkultista szándékosan hagyta ott a totemet, aminek következtében átok szállt Glatzelékre, és ez okozta David megszállását.
Warrenék a Massachusetts állambeli Danversbe utaznak, hogy kivizsgálják Katie Lincoln halálát, akit szintén 22 késszúrással végeztek. A nyomozók egy totemet találtak Katie barátnőjének, Jessicának az otthonában, aki eltűnt. Lorraine-nek látomása lesz a gyilkosság újrateremtésével kapcsolatban, és rájön, hogy Jessica démoni megszállottság hatása alatt szúrta le Katie-t, mielőtt halálba ugrott egy szikláról, ami végül lehetővé teszi a nyomozók számára, hogy megtalálják a holttestet. Warrenék elutaznak a ravatalozóba, ahol a holttest nyugszik, Lorraine megérinti a holttest kezét, hogy az segítsen megtalálni az okkultista tartózkodási helyét. Lorraine egy látomásban sötét alagúton keresztül utazik, és szemtanúja lesz annak, ahogy az okkultista megpróbálja megöletni Arne-t, de még épp időben megállítja. Lorraine-t megfenyegeti az okkultista, és elmondja Ednek, hogy a kapcsolat mindkét irányba működik.

Warrenék visszatérnek connecticuti házukba, hogy tovább nyomozzanak. Ed rövid időre elveszti az eszméletét, és később az okkultista hatására meg akarja ölni Lorraine-t, de Drew még időben megállítja. Később megtalálják a házukban a totemet, amely egy fekete rózsákkal teli vázába volt elrejtve. Drew átadja Ednek a Stregherian boszorkányságról szóló könyvet, amit talált, és kijelenti, hogy ahhoz, hogy az átok feloldódjon, el kell pusztítani az oltárt, amelyben az okkultista működik. Amikor rájönnek, hogy Katie a közeli Fairfield Egyetemre járt, feltételezni kezdik, hogy az okkultista a környéken tevékenykedik. Lorraine visszatér Kastnerhez segítségért, aki elárulja, hogy a katolikus egyházban a papi cölibátus követelményét megszegve felnevelt egy Isla nevű lányt. Elmondja Lorraine-nek, hogy a kutatásai során egyre jobban vonzódott az okkultizmushoz, és később az okkultista lett. Kastner hozzáférést biztosít Lorraine-nek az alagutakhoz, ahol megtalálja az oltárt, majd az okkultista rátalál, és megöli őt. Ed hamarosan megérkezik, és egy lezárt lefolyónyíláson keresztül egy kalapáccsal bejut az alagutakba. Rövid időre megszállja a démon, és megpróbálja megölni Lorraine-t, de a lány újra elmeséli neki, amikor először találkoztak, és emlékezteti őt a szerelmükre. Ed visszanyeri eszméletét, és elpusztítja az oltárt, megmentve ezzel magát, Lorraine-t és Arne-t. Az okkultista megérkezik az összetört oltárához, de az általa megidézett démon megöli, miután nem sikerült beteljesítenie az átkot.
Ed az oltárról származó kelyhet a műtárgyak szobájában helyezi el, a Valak-festmény és az Annabelle-baba mellé. Arne-t emberölésért elítélik, de végül csak öt évet tölt le a büntetéséből, a börtönben feleségül veszi Debbie-t. A film végén Ed megmutatja Lorraine-nek a pavilon másolatát, amelyben először csókolóztak.

HANG NÉLKÜL 2
A Quiet Place Part II - 2021 - 97 perc - horror, thriller

Rendező: John Krasinski
Szereplők: Emily Blunt, Cillian Murphy, Millicent Simmonds, Noah Jupe
Bemutató: 2021. Június 17.

2021-es amerikai horrorfilm, amely a 2018-as Hang nélkül című film folytatása. Az új részt szintén John Krasinski írta és rendezte, az első filmből visszatérő főszereplői Emily Blunt, Millicent Simmonds és Noah Jupe. Cillian Murphy és Djimon Hounsou újonnan csatlakoztak a film szereplőihez.
Az Amerikai Egyesült Államokban 2020. március 20-án mutatták volna be a Paramount Pictures Dolby Cinema-ban és IMAX-ban. A Covid19-pandémia miatt a bemutatóját 2021. május 28-ra tolták. Magyarországon a filmet a UIP-Dunafilm mutatja be 2021. július 17-én, szinkronizálva.
A folytatásról 2018 áprilisában kezdtek el beszélni az első film bevételi sikere után. 2018. augusztusig Krasinski megírta a film forgatókönyvét és 2019 februárjában felkérték a rendezésre. A film forgatása 2019 júniusától szeptemberig tartott New York nyugati részén.

Az otthonukban történt halálos eseményeket követően az Abbott családnak a külvilág borzalmaival kell szembesülnie, miközben tovább küzdenek a túlélésért – a legnagyobb csendben. Miután arra kényszerülnek, hogy nekivágjanak az ismeretlennek, gyorsan ráeszmélnek, hogy nem csak a hangra vadászó szörnyek jelentenek fenyegetést a homokösvényen túl...

Jövő:

  • Spin-off film - 2020 novemberében a Paramount Pictures felbérelte Jeff Nicholst, hogy írjon és irányítson egy spin- offot, amely John Krasinski eredeti ötlete alapján készül, aki a producere lesz. A film a tervek szerint 2023. március 31-én kerül bemutatásra. 2021. október 27-én azonban Nichols kilépett a projektből.
  • Folytatás - 2021 májusában Emily Blunt felfedte, hogy Krasinskinak ötlete van egy lehetséges harmadik főrésszel kapcsolatban.

A HÍVATLAN
The Wretched - 2019 - 95 perc - horror, misztikus

Rendező: Drew T. Pierce, Brett Pierce
Szereplők: Piper Curda, John-Paul Howard, Jamison Jones, Azie Tesfai, Richard Ellis
Bemutató: 2021. Június 24.

2019-ben bemutatott amerikai természetfeletti horrorfilm, melynek forgatókönyvírója és rendezője The Pierce Brothers. A főszerepben John-Paul Howard, Piper Curda, Zarah Mahler, Kevin Bigley, Gabriela Quezada Bloomgarden, Richard Ellis, Blane Crockarell, Jamison Jones és Azie Tesfai látható.
A hívatlan világpremierje 2019. július 19-én volt a Fantasia Nemzetközi Filmfesztiválon, majd 2020. május 1-jén került a mozikba Video on Demand platformon keresztül. Az Avatar (2009) óta ez lett az első olyan film, amely hat egymást követő hétvégén vezette a bevételi listát, feltehetően azért, mert a COVID-19 világjárvány miatt kevesebb film került a mozikba.

1985 nyarán Megan megérkezik Gambelékhez, hogy vigyázzon a kislányukra, Ashley-re. A pincében egy humanoid kinézetű lényt talál, aki Ashley véréből táplálkozik. A lány rémülten próbál felmenekülni a pincéből, de Mr. Gambel szándékosan rázárja az ajtót. Az ajtón egy furcsa felíratú jel látható.
Napjainkban Ben Shaw az apjához, Liamhez költözik, mivel szülei válófélben vannak. Liam munkát ad fiának a kikötőben, ahol összebarátkozik Mallory-val. A műszakja alatt észreveszi, hogy Liam egy Sara nevű munkatársával csókolózik. Az erdőben Dillon, Liam Abbie nevű szomszédjának fia talál egy fát, amelyen ugyanaz a szimbólum van, mint a Gambel-ház pinceajtaján. Hallja, ahogy a fából Abbie hangja szólítja meg őt, mielőtt még Abbie megjelenne. Hazavisznek egy bakot, amelyet a vadászat során lelőttek, azonban még aznap este valami kimászik az állat teteméből.
Az éjszaka folyamán Ben furcsa zaj után kezd kutakodni, amely először a tetőről hallatszódik. Abbie házáig követi a hangokat, de csak egy mosómedvét talál megbújva. A verandán észrevesz egy boszorkányra hasonlító alakot a sötétben, de nem lehet biztos benne, amit látott, mert Abbie férje, Ty felkapcsolja a veranda lámpáját. Ben összebarátkozik Dillonnal, és megígérteti vele, hogy szól neki, ha bármi furcsaságot lát a ház körül. Aznap este Abbie átmegy a másik szobába, hogy megnézze a kisfiát, Samet (Dillon öccsét) a kiságyában. Azonban azt tapasztalja, hogy a baba eltűnt, helyére pedig összekötözött gallyat tettek. Ekkor megtámadja őt a boszorkány. Ben később észreveszi, hogy Abbie egy gyerekkel sétál be az erdőbe.
Ben másnap este hazaérve Dillont a házában találja, aki azt állítja, hogy valami nincs rendben az anyjával. Abbie Dillont keresi Bennél, és fenyegető szavakkal próbál bejutni a házba. Ty is megérkezik és hazaviszi a fiút. Dillon elmondja Ty-nak, hogy Abbie furcsán viselkedik, de Ty csak egyre nyugtatgatja őt. Ben is aggódik, hogy valami furcsa dolog történik Abbie-vel. A munkahelyén Ben megtudja, hogy Dillon nem jelent meg a vitorlásórán. Amikor elmegy Dillon házához, Ty tagadja, hogy neki lenne fia. Később Abbie valami démoni dolgot suttog Ty-nak, amitől vérezni kezd a füle. Ezután a nő lezuhanyozik, és a teste elkezd bomlani.
Ben gyanakszik, ezért a neten olvas egy boszorkányról, aki arról híres, hogy megszállja az embereket, és "az elfeledettekből táplálkozik". Megbízik Malloryban, de a lány nem veszi komolyan. Gúnyos üzenetet csúsztat Abbie ajtaja alá. Ben beoson Abbie pincéjébe, és talál egy családi képet, amelyen Ty arca ki van karcolva, valamint egy képet Malloryról és a húgáról, Lilyről. Rájön, hogy a boszorkány legközelebb Lilyt akarja elkapni. Felhívja Malloryt, hogy figyelmeztesse, Lily veszélyben van, de Mallory nem emlékszik a húgára. Ben Lily megmentésére siet, de elkésik, mert ahogy próbálja kiszakítani a boszorkány kezeinek szorításából, az végül berántja magával a fába, Ben pedig eszméletlenné válik, miután beveri a fejét egy kőbe. Hazatérve azt látja, hogy Liam kihívta a rendőrséget, mert Ben hosszas időre eltűnt. Ben megpróbálja elmagyarázni, mi történik a szomszédokkal, de azzal vádolják, hogy drogozik. Ben megbízik Sarában, de észreveszi a közelében lévő cserepes virág hervadását, ekkor rájön, a nőt is megszállta a boszorkány. Amikor támadni próbál, Ben konyhakéssel megvágja a karját, de a boszorkány úgy állítja be, mintha ok nélkül támadta volna meg Sarát. Ekkor a rendőrség őrizetbe veszi. Ben látja, ahogy Sara a rendőr fülébe suttog. Elmondja Liamnek, hogy Sara megszállott, és könyörög neki, hogy nézzen le a szomszéd pincéjében. Ahelyett, hogy bevinné Bent az őrsre, a tiszt megpróbálja vízbe fojtani a tengerparton, míg egy kutya meg nem támadja. A tiszt lelövi a kutyát, majd saját magát, amikor rájön, hogy valami irányítja őt Ben megölésére. Eközben Liam megtalálja Ty és Abbie holttestét a házuk emeletén. Sara rátámad Liamra és majdnem megöli, de Ben időben megérkezik és a rendőr fegyverével lelövi. A boszorkány kimászik Sara holttestéből és Ben után ered, míg ő biztonságba helyezi Liamet, miközben a házuk leég. Eközben egy kép elég Benről és családjáról, Bennek hirtelen bevillan, hogy van egy kisöccse, Nathan, ami arra utal, hogy a boszorkány elfeledtette vele Bent.
Ben és Mallory a fához sietnek, hogy megmentsék testvéreiket. Miközben Ben megmenti Nathant és Lilyt, megérkezik Liam, és az autójával nagy sebességgel belehajt a boszorkányba. Ezt követően Ben és Nathan elindulnak, hogy visszatérjenek az anyjukhoz. Liam azt mondja, hogy a bátyjáéknál marad egy ideig, amíg felgyógyul súlyos sérüléseiből. Ben és Mallory búcsúcsókot váltanak, a lány virágot tűz a hajába, mielőtt elmegy vitorlásleckéket oktatni. Ben észreveszi, hogy a virág nem igazi, ami arra utal, hogy a boszorkány még életben van, és most megszállta Malloryt, aki egyedül maradt három gyerekkel egy csónakban.

FREAKY
Freaky - 2020 - 102 perc - vígjáték, horror, thriller

Rendező: Christopher Landon
Szereplők: Vince Vaughn, Kathryn Newton, Katie Finneran, Celeste O'Connor, Misha Osherovich, Alan Ruck
Bemutató: 2021. Július 1.

2020-as amerikai természetfeletti fekete komédia film, amelyet Christopher Landon rendezett. A forgatókönyvet Christopher Landon és Michael Kennedy írták. A producere Jason Blum. A főszerepekben Vince Vaughn, Kathryn Newton, Katie Finneran, Celeste O'Connor és Alan Ruck láthatók. A film zeneszerzője Bear McCreary. A film gyártója a Blumhouse Productions és a Divide/Conquer, forgalmazója a Universal Pictures.
Amerikában 2020. november 13-én mutatják be. Magyarországon 2020. november 26-án mutatták volna be, de a UIP-Dunafilm 2021-re halasztotta.

A 17 éves Millie Kessler (Kathryn Newton, Szűzőrség, Hatalmas kis hazugságok) nem szeretne mást, csak valahogy túlélni a Blissfield gimi folyosóin a menő csajok és srácok kegyetlenkedéseit. Ám amikor a város hírhedt sorozatgyilkosa, a Böllér (Vince Vaughn) őt szemeli ki új áldozatának, akkor egyből elfelejti a gimi utolsó évének minden nyűgét.
A Böllér misztikus, ősi tőre az oka, hogy gyilkos és leendő áldozata egymás bőrében kötnek ki, és Millie-nek 24 órája van visszaszerezni a testét, mielőtt a csere véglegessé válik, és a lány örökre egy középkorú elmebetegben ragad. Csak az a gond, hogy Millie most egy böhöm pszichopata, aki után embervadászat zajlik városszerte, miközben a Böllér egy tinilány, aki a közelgő szalagavatón élheti ki gyilkos hajlamait.
A barátok - az ultratudatos Nyla (Celeste O’Connor, Szellemirtók: Az örökség), az ultradivatos Joshua (Misha Osherovich, Az aranypinty) és az ultrahelyes srác, Booker (Uriah Shelton, Kalandorok kapuja) – segítségével Millie versenyt fut az idővel, hogy feloldja az átkot, miközben a Böllér rájön, hogy egy gimis csaj teste tökéletes álca egy kis szalagavatós henteléshez…

Jövő - 2020 novemberében Christopher Landon rendező válaszolt a Twitteren egy rajongójának, aki azt kérdezte, hogy a Freaky és a Boldog Halál Napja ugyanazon a világon zajlik-e, és kijelentette: "Ugyanazzal a DNS-sel definiálják [kezdetüket], és jó eséllyel Millie és Tree beleütközik" " Jason Blum producer is kifejezte vágyát a Freaky folytatásra.

VALAKI A TÚLOLDALON
The Evil Next Door - 2020 - 87 perc - bűnügyi, horror, misztikus, thriller

Rendező: Tord Danielsson, Oskar Mellander
Szereplők: Jakob Fahlstedt, Janna Granström, Dilan Gwyn, Karin Holmberg, Niklas Jarneheim
Bemutató: 2021. Július 8.

2020 svéd rejtélyes horror dráma film írta és rendezte Oskar Mellander és Tord Danielssonk. A filmet 2020. október 23-án mutatták be Svédországban.

Egy apa barátnőjével és kisfiával új házba költözik. A csendes kertvárosi környezet idilli lehetőséget kínál az újrakezdésre, ám a kisfiú hamarosan elkezd barátkozni valakivel a fal túloldalán. A férfi barátnője mind kétségbeesettebben igyekszik választ találni a megmagyarázhatatlanra, miközben mostohaanyaként a fiú bizalmatlan vele, az apa pedig mind gyanúsabban tekint a nő furcsa viselkedésére. Eközben a túlvilági erő egyre fenyegetőbben lép fel a ház új lakóival szemben.

HALÁLOS KITÉRŐ: AZ ÖRÖKSÉG
Wrong Turn - 2021 - 109 perc - horror, thriller

Rendező: Mike P. Nelson
Szereplők: Adain Bradley, Emma Dumont, Bill Sage, Charlotte Vega, Daisy Head
Bemutató: 2021. Július 22.

2021-ben bemutatott német-amerikai horrorfilm, melyet Mike P. Nelson rendezett és Alan McElroy írt. A film a Halálos kitérő-filmsorozat rebootja, a főszerepben Charlotte Vega, Adain Bradley, Emma Dumont, Dylan McTee, Daisy Head, Bill Sage és Matthew Modine látható. Ez egy nemzetközi koprodukció az Egyesült Államok, Németország és Kanada között.
A projektet 2018 októberében jelentették be, Nelsont szerződtették rendezőnek, a forgatókönyvet McElroy írta, aki az eredeti filmet is írta.
A Halálos kitérőt 2021. január 26-án, egy napra került a mozikba a Saban Films által. Többnyire pozitív kritikákat kapott a kritikusoktól, akik dicsérték a produkciós értékeket, az alakításokat, és előrelépésnek tartották az eredeti franchise-hoz képest, de néhányan kritizálták a forgatókönyvet, a cselekményt és az elmaradott karaktereket.

Az aggodó apa, Scott Shaw megérkezik a közeli városba, hogy megkeresse másfél hónapja eltűnt lányát; a helyi rendőrség nem akar segíteni, a lakók pedig nem tudnak semmit, végül a motel tulajdonosától kap némi információt.
Hat héttel korábban Jen Shaw, a pasija Darius, valamint barátaik Adam és Milla, illetve Gary és Luis egy virginiai kisvárosba utazik vidékre, mielőtt az Appalache-ösvény túraútvonalán elindulnának. Több helyi lakos, köztük egy Nate nevű férfi, figyelmezteti őket, hogy ne merészkedjenek le a kijelölt ösvényről. Mielőtt a csoport nekikezdene a túrának, Jen rövid időre találkozik egy furcsa nővel, Edith-tel és néma kislányával, Ruthie-val. Néhány órával a túra után Gary-t agyonnyomja és megöli egy fák közül leguruló törzs. A megmaradt barátok eltévedve és kétségbeesetten tábort vernek éjszakára. Másnap a csoport felfedezi, hogy Milla, valamint az összes mobiltelefon eltűnt. A közelben találnak egy 1859-ben keltezett emléktáblát, amely egy „Alapító” nevű telepescsoport megalakulásának tart fenn megemlékezést a hegyekben, akik úgy vélték, hogy az Egyesült Államok megszűnt.
Milla keresése közben Adam csapdába esik. Röviddel ezután a csoport rátalál, akit két őserdei ruhába öltözött, jávorszarvas- és szarvaskoponyát viselő férfi megkötözve cipel. Miután szembeszállnak a férfiakkal, Adamnek sikerül kiszabadulnia, és egy vastagabb farönkkel végez a szarvaskoponyás férfival. Pillanatokkal később megjelenik Milla, és elárulja, hogy elbújt, miután korábban összefutott a férfiakkal. A csoport megpróbál elmenekülni, de még több maszkot viselő férfi veszi körül őket. Miközben Adam-et üldözik, Milla beleesik egy gödörbe, és felnyársalódik a benne lévő kihegyezett faágakba. Adam kénytelen magára hagyni, mielőtt az egyik maszkos nyílvesszőket lő rá. A csoport többi tagját - Jen, Adam, Darius és Luis - elfogják.
A csapatot az egyik kezdetleges településére viszik az erdő mélyén, és bíróság elé állítják őket. Útban a falu bírósága felé Jen felismeri Edith-et és Ruthie-t az előző napról. Morgan, annak a személynek a testvére, akit Adam megölt; a férfi elárulja, hogy Adam véletlenül belesétált az egyik állatcsapdájukba, és ők találtak rá eszméletlenül, míg azt tervezték, hogy leviszik a hegyről, ahol majd valaki rátalál, és azért ölték meg Millát, aki beleesett a gödörbe, hogy megkíméljék a fájdalmas szenvedéstől. Morgan elmeséli a csoporttal való találkozását, és azt, hogy Adam brutálisan meggyilkolta testvérét, Samuelt. Venable megkéri Jent, hogy mondja el neki a teljes igazságot arról, igaz-e a vád, mivel nem akarja Adam kölcsönös halálát, azonban a lány hazudik, és azt mondja, nem volt semmi sem igaz a történtekből. A vezető ezután utasít két másik embert, hogy hozzák be Samuel oszladozó holttestét, és megkéri Ruthie-t mutasson rá, aki megölte meg őt, ekkor meggyanusítja Adam-et, így a csoportot gyilkossággal vádolják.
Az Alapító vezetője, Venable bűnösnek találja Adam-et, és halálra ítéli, míg Jent, Dariust és Luist hazugság miatt bűnösnek nyilvánítja, és "sötétségre" ítéli őket. Adam közben kiszabadul a fogságból, és egy kést ragadva túszul ejti Ruthie-t, majd követeli barátai szabadon engedését. Ruthie ekkor előveszi az elrejtett kését, és lábon szúrja Adam-et, Venable ezután a barátai szeme láttára halálra veri azzal a farönkkel, amellyel Samuelt is megölte. Nem sokkal később Luis megpróbál elmenekülni, de Venable egy forró késsel kiégeti a szemét, és megvakul. Jen kegyelemért könyörög, azt állítva, hogy ő és Darius a segítségükre lenne. Venable beleegyezik, és mindkettőjüket befogadják a közösségbe. Jen vonakodva elcsábítja Venable-t.
Scott fizet egy helyi nyomkeresőnek, hogy vigye át az erdőn. Miután a nyomkereső és a fia csapdába esnek és meghalnak, Scott megtalálja a települést, de végül körülveszik őt a helyiek. Jen, aki nyilvánvalóan agymosáson esett át és Venable felesége lett, nyíllal lövi meg az apját. Venable birtokháborításért "sötétségre" ítéli Scottot, és bebörtönzi. Aznap éjjel Jen eloson, és kiszabadítja az apját, elárulva, hogy csak azért lőtte meg, hogy ne keltsen gyanút. Miközben Jen és Scott menekül, a lány találkozik Dariusszal, de ő nem hajlandó távozni a helyről. Jen ekkor talál rá Ruthie-ra, aki segít nekik elmenekülni, mielőtt Venable és többi szektás üldözőbe venné őket. Útközben Jen és Scott megöli az egyik szektást, és felfedezik a megvakított, zilált foglyokat, köztük Luist is, akit Jen kegyelemből fejbe lő. Jen és Scott elmenekül, a többieket, köztük Edithet is megölik. Útközben összetalálkoznak Nate-tel és más fegyveres városlakókkal, akik segítséget ajánlanak. A maradék szektások tagjai rájuk támadnak, megölik az egyik városlakót és megsebesítik Jent. Végül sikerül elmenekülniük, Venable pedig végignézi, ahogy elhajtanak.
Néhány hónappal később Jen és az apja visszatérnek a normális életükhöz. Jen meglátogatja otthon a mostohaanyját, de odabent Venable és Ruthie fogadja, mint új szomszédok. Jen kénytelen szembenézni Venable-el, aki észreveszi, hogy a nő több hónapos terhes a gyermekével, ezért megkéri, hogy térjen vissza vele az Alapítókhoz. Jen vonakodva beleegyezik, azzal a feltétellel, hogy soha többé nem avatkozik bele a családja életébe. Jen, Venable és Ruthie elmennek, három másik szektataggal együtt egy lakóautóval (RV) elhajtanak. Amikor a stáblista lepereg, a lakókocsi irányíthatatlanná válik, és egy parkoló autónak ütközik, feltehetően megölve vagy mozgásképtelenné téve a két szektást. Jen kinyitja az ajtót, és halálra szúrja Venable-t, majd a kést a másik szektás felé hajítja és vele is v

GONOSZ CSODA
The Unholy - 2021 - 99 perc - horror, misztikus, dráma

Rendező: Evan Spiliotopoulos
Szereplők: Katie Aselton, Cary Elwes, Jeffrey Dean Morgan, William Sadler, Christine Adams
Bemutató: 2021. Július 29.

2021-es amerikai természetfeletti horrorfilm, amelyet Evan Spiliotopoulos (rendezői debütálás) írt, rendezett és készített, James Herbert 1983-as Shrine című regénye alapján. A projekt egyik producere Sam Raimi. A főszerepet Jeffrey Dean Morgan, Katie Aselton, William Sadler, Diogo Morgado, Cricket Brown és Cary Elwes alakítja.
A filmet 2018 decemberében jelentették be az eredeti Shrine címmel, a Sony Pictures pedig Herbert azonos című regényét adaptálja. A szereplőket 2018 és 2020 között jelentették be, a forgatás Bostonban kezdődött volna, de 2020. március 14-én a COVID-19 világjárvány miatt felfüggesztették. A Gonosz csoda 2021. április 2-án került bemutatásra az Amerikai Egyesült Államokban a Sony Pictures Releasing forgalmazásában, Magyarországon július 29-én lesz látható, általánosságban negatív kritikákat kapott az értékelőktől.

A film egy boszorkánysággal vádolt nő kivégzésével kezdődik 1845-ben a Massachusetts állambeli Bayfield megyében. A nőt felakasztják egy fára, majd végül felgyújtják. Mielőtt azonban meghalna, szellemét egy baba testéhez kötik.
Sok évvel később a kegyvesztett újságíró, Gerry Fenn munkát vállal, és minden furcsa vagy szokatlan dologról tudósít. Legújabb megbízása Bostonba irányítja, ahol az állítólagos furcsaságokról kiderül, hogy egy tinédzser csínytevésről van szó. Amikor távozni készül, felfedezi a babát, és szándékosan összetöri, amivel véletlenül szabadjára engedi a nő szellemét. Gerry később vezetés közben balesetet szenved, miután látja, hogy egy fiatal lány, Alice az út közepén áll. Követi kezdi a lányt ahhoz a fához, ahol a babát találta, és hallja, ahogy beszél, míg végül összeesik. Amikor elviszi a lányt a közeli templomba, megtudja, hogy Alice süketnéma, és képtelen lett volna megszólalni. Gerry úgy dönt a városban marad, hogy utánajárjon annak, ami szerinte nem átverés vagy tréfa, hanem valódi megtörténés.
Másnap Alice megdöbbenti a közösséget azzal, hogy megszólal és kijelenti, hogy Szűz Mária meggyógyította. Ez médiafelhajtást indít el, amely más, csodának tűnő gyógyulásokat is tovább fokoz. A katolikus egyház Monsignor Delgarde-ot küldi az állítások kivizsgálására, akinek Gyles atya segít. Gerry összebarátkozik Alice-szel, és ezalatt megtudja, hogy miközben a lány egy Mária nevű lénnyel beszélgetett, csak feltételezte, hogy ez a vallási alak létezik. Kezd gyanakodni, hogy valami baljóslatú dolog történik a "Máriát" szörnyű lényként ábrázoló látomások miatt, Gerry társra talál Hagan atya, Alice nagybátyjának személyében, akit Alice meggyógyított, de ő is sejti a gyógyulások valódi természetét. Hagan atya felfedezi az eseményeket részletező papírokat, de mielőtt bárkit is figyelmeztethetett volna, Mária megtámadja, és holttestét a templomban felakasztva találják meg. Gyles atya meggyőzi Gerryt, hogy hallgassa el Hagan látszólagos öngyilkosságát, mivel az bemocskolná az istenhívő jelenségeket. Halálát balesetnek nyilvánítják.
Gerry összebarátkozik Natalie-val, a város orvosával, és elárulja, hogy történeteket találtak nála, aminek az az oka, hogy ma már hamis sztorikról tudósít, de reméli, hogy ez az esemény újraindítja a karrierjét. A páros végül rábukkan a Hagan atya által felfedezett információkra, amelyekből kiderül Mary Elnor, a bevezetőben szereplő nő halála. Mary eladta a lelkét a Sátánnak, hogy örök életet és hatalmat nyerjen. Megengedte neki és leszármazottainak, akikről kiderül, hogy Alice, hogy "csodákat" tegyenek, hogy az emberek neki és cserébe a Sátánnak fogadalmat tegyenek. Gerry és Monsignor Delgarde megdöbbenésére megtudják, hogy Gyles atya tisztában volt az egész helyzettel, de úgy döntött, hogy titokban tartja, mivel a csodák visszacsalogatták az embereket az egyházba. Arra is figyelmezteti Gerryt, hogy az igazság elmondására tett kísérletei süket fülekre találnak majd a megromlott hírneve miatt.
Alice, aki szerintük nincs tisztában Mária valódi természetével, szertartást szeretne tartani a fánál, és azt a nyilvánosságnak közvetítené. Delgarde figyelmezteti, hogy ez egy sátáni rituálé. Aki hűséget fogad Máriának, annak a lelke a pokolra lesz kárhoztatva. Delgarde Gerryvel és Natalie-val együtt megpróbál egy szertartást végezni a templomban, hogy megakadályozzák ezt. Azonban megjelenik Mária, és megöli őt egy égő kereszttel.
Miután a szertartás elkezdődik, Alice mindenkit arra buzdít, hogy három alkalommal tegyen fogadalmat Máriának. Gerrynek sikerül megakadályoznia, hogy a tömeg teljes egészében fogadalmat tegyen, azt állítva, hogy a csodák csak újabb átverések voltak, és mind a placebo hatás eredménye. Natalie jelbeszéddel kommunikál Alice-szal, és arra kéri, hogy állítsa le a szertartást. Mária beszél Alice-hez, arra kérve őt, hogy folytassa a szertartást, vagy soha többé ne szólaljon meg. Alice felismerve Mary valódi természetét, megerősíti, hogy a csodák hamisak voltak. A fa hirtelen lángba borul, aminek következtében az összes jelenlévő pánikszerűen menekül, miközben egy dühös Mária bújik elő belőle. Elégeti Gyles atyát, mielőtt megpróbálná megölni Gerryt. Alice állítja meg, aki feláldozza magát, hogy megmentse a férfi életét. Ez viszont Mária eltűnését okozza, mivel Alice volt a kapcsolata az élők világával. Az áldozattól megdöbbenve Gerry Istenhez könyörög, hogy mentse meg Alice életét. Alice visszatér az életbe, de ismét süketnéma. Mindazok, akiket Alice meggyógyított, hamarosan megbetegszenek. Az epilógusban a templomban lévő Mária-szobor véres könnyeket hullajt.

IDŐ
Old - 2021 - 108 perc - horror, misztikus, dráma

Rendező: M. Night Shyamalan
Szereplők: Gael García Bernal, Embeth Davidtz, Vicky Krieps, Abbey Lee, Thomasin McKenzie, Eliza Scanlen, Rufus Sewell, Alex Wolff
Bemutató: 2021. Július 29.

2021-ben bemutatott amerikai természetfeletti misztikus thriller, amelyet M. Night Shyamalan írt és rendezett. Shyamalan társproducerként is közreműködött a filmben, amely Pierre Oscar Levy és Frederik Peeters Sandcastle című képregénye alapján készült. Shyamalan a lányától kapott egy példányt a könyvből apák napjára, és miután elolvasta, úgy döntött, hogy megvásárolja a történet jogait. A főszerepet Gael García Bernal, Vicky Krieps, Eliza Scanlen, Thomasin McKenzie, Alex Wolff, Abbey Lee, Aaron Pierre, Rufus Sewell, Ken Leung, Nikki Amuka-Bird, Embeth Davidtz, Emun Elliott és Kathleen Chalfant alakítja.
Az Idő 2021. július 23-án jelent meg az Amerikai Egyesült Államokban a Universal Pictures forgalmazásában, Magyarországon egy héttel később szinkronizálva, július 29-én az UIP-Dunafilm jóvoltából. Világszerte 89,4 millió dolláros bevételt ért el, és vegyes kritikákat kapott a kritikusoktól: dicsérték az operatőri munkát és a koncepciót, de kritizálták a forgatókönyvet és a színészi játékot. A film témái és a fordulatos befejezés megosztott fogadtatásban részesült.

A házas Guy és Prisca Cappa egy trópusi üdülőhelyre utazik kisgyermekeikkel, Maddoxszal és Trenttel, a házasságuk felbontását megelőző utolsó családi vakációra. Az üdülőhely menedzserének tanácsára a család felkeres egy félreeső tengerpartot, amelyet három további fél is elfoglal: a rapper Mid-Sized Sedan és női kísérője; egy Charles nevű sebész, felesége Chrystal, kislányuk, Kara, és Charles édesanyja, Agnes; valamint Jarin és Patricia Carmichael, egy összetartó házaspár. A csoportok nyaralását tragédia sújtja, amikor Mid-Sized Sedan társának vízbe fulladt holttestére bukkannak, amit Agnes hirtelen halála követ. Hamarosan furcsa események történnek, többek között a három gyerek tinédzserré válik. A csoport rájön, hogy a tengerpart rohamosan öregíti őket, körülbelül 30 percenként telik el egy egész évnyi fejlődés. Azt is felfedezik, hogy minden család legalább egy tagjának van valamilyen alapbetegsége, és ha megpróbálnak elmenni, akkor elájulnak, és ismét a parton ébrednek fel.
További tragédia következik be, amikor a kamaszodó Kara és Trent közötti kapcsolat következtében Kara rövid időn belül szülni kezd, de a baba gyorsan meghal a tengerpart hatásaitól. Trent és Maddox megtalálják egy korábbi útitársuk jegyzetfüzetét, valamint arra utaló jeleket, hogy figyelik őket. A távozási kísérletek egyre feszültebbé válnak, amikor Charles egyre súlyosbodó skizofréniája miatt megöli Mid-Sized Sedant. Jarin megfullad, Kara pedig a halálba zuhan, miközben a kiutat keresik, Patricia és Chrystal meghalnak a súlyosbodó epilepszia, illetve hipokalcémia miatt. Charles végül éjszaka skizofréniás rohamban megtámadja Guyt, de Prisca egy rozsdás késsel megvágja, ezzel halálos fertőzést okozva. Az éjszaka folyamán az idős Guy és Prisca kibékülnek, mielőtt pillanatokkal később meghalnának.
Mivel másnap reggelre már csak az immár felnőtt Maddox és Trent van életben, Trent ismét előkeresi a menedzser unokaöccsétől kapott titkos üzenetet, ami összefüggésben lehet a víz alatti korallátjáróval. Abban a hitben, hogy az átjáró lehetővé teszi számukra, hogy eszméletvesztés nélkül elhagyják a partot, ő és a húga átúsznak a korallokon keresztül. Miután nem sikerül kijönniük a vízből, az üdülőközpont egyik alkalmazottja, aki figyeli őket, jelenti, hogy az egész csoport meghalt.
Kiderül, hogy az üdülőhely egy új gyógyszerek klinikai vizsgálatát végző kutatócsoport álcája, amely a betegségeiben szenvedő vendégeket akaratlanul is kísérleti alanyként használja fel. Mivel a tengerpart természetszerűen felgyorsítja a vendégek életét, a kutatók képesek voltak egy nap alatt elvégezni a gyógyszerek élethosszig tartó tesztelését. A kutatók tovább haladnak egy új csoport partra csalogatásával, de megzavarja őket Trent és Maddox érkezése, akik túlélték a víz alatti úszást. A jegyzetfüzetet bizonyítékként használva több vendég eltűnésére, a testvéreknek sikerül a rendőrséget az üdülőhelyre irányítaniuk. Miután a kutatókat letartóztatják, Trent és Maddox hazamennek a nagynénjükhöz, bizonytalanul a jövőjüket illetően.

DÉMONI
Demonic - 2021 - 104 perc - horror, thriller, misztikus, fantasy

Rendező: Neill Blomkamp
Szereplők: Nathalie Boltt, Chris William Martin, Carly Pope, Michael J Rogers
Bemutató: 2021. Augusztus 5.

2021-ben bemutatott kanadai természetfeletti horrorfilm, melyet forgatókönyvírója és rendezője Neill Blomkamp. A film egyike azoknak a filmeknek, amelyeket 2021 márciusában mutattak be a 71. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.
Kanadában 2021. augusztus 20-án mutatják be, míg Magyarországon két héttel hamarabb szinkronizálva, augusztus 5-én az ADS Service által.

Angela évek óta nem tartja a kapcsolatot anyjával, akinek soha nem tudta megbocsátani a szörnyűségeket, amiket tett. Mikor egy csapat tudós felkeresi a fiatal nőt, hogy egy különleges eljárás segítségével kapcsolatba léphet a kómában fekvő édesanyjával, sötét erők szabadulnak el.

BÁRÁNY
Dýrið / Lamb - 2021 - 106 perc - dráma, horror, misztikus

Rendező: Valdimar Johannsson
Szereplők: Hilmir Snær Guðnason, Björn Hlynur Haraldsson, Noomi Rapace, Ingvar Sigurdsson
Bemutató: 2021. Augusztus 12.

Az izlandi misztikus dráma rendezője, Valdimar Jóhannsson, aki látványtervezőként is aktív (Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet, Transformers: A kihalás kora). Szerzőtársa a Lars von Trier Táncos a sötétben című film zenéjének librettójáért Oscar-díjra jelölt Sjón. A film főszereplője a többszörös díjnyertes svéd színésznő, Noomi Rapace (A tetovált lány, Prometheus, Sherlock Holmes: Árnyjáték, Hét nővér). A film látványvilágáért Peter Hjorth felel (A ház, amit Jack épített, Határeset, Melankólia, Antikrisztus, A nimfomániás).

A gyermektelen pár, Maria és Ingvar egy távoli izlandi tanyán élnek, s állattenyésztéssel foglalkoznak. Karácsony éjjelén egy félig ember félig bárány újszülöttre találnak istállójukban. Úgy döntenek, sajátjukként gondjukba veszik és felnevelik az újszülöttet. A családi élet ígérete örömmel tölti el őket, de ám az emberek nem ennyire megértően viszonyulnak a furcsa szerzethez, akit ráadásul a bárány anyukája is szeretne visszakapni magának.

VÉGTELEN ÚTVESZTŐ - BAJNOKOK CSATÁJA
Escape Room: Tournament of Champions - 2021 - 88 perc - akció, kaland, horror, misztikus, sci-fi, thriller

Rendező: Adam Robitel
Szereplők: Taylor Russell, Thomas Cocquerel, Isabelle Fuhrman, Logan Miller, Indya Moore, Holland Rodens
Bemutató: 2021. Augusztus 12.

2021-ben bemutatott amerikai lélektani horrorfilm, melyet Will Honley, Maria Melnik, Daniel Tuch és Oren Uziel forgatókönyvéből Adam Robitel rendezett. A film a 2019-es Végtelen útvesztő folytatása: Taylor Russell, Logan Miller és Deborah Ann Woll ismét szerepel a filmben, az új szereplők, Indya Moore, Holland Roden, Thomas Cocquerel és Carlito Olivero mellett.
Miután az első film 2019-ben váratlan sikert aratott, a Columbia Pictures jóváhagyta a folytatást. Robitel visszatért rendezőként, Schut írta a forgatókönyvet, Russell és Miller pedig új szereplőkkel kiegészülve ismét eljátszotta szerepét. A forgatás a dél-afrikai Fokvárosban zajlott 2019 augusztusa és szeptembere között.
A film 2021. július 1-jén került a mozikba Ausztráliában, az Amerikai Egyesült Államokban pedig július 16-án a Sony Pictures Releasing forgalmazásában, miután a COVID-19 világjárvány miatt többször is csúszott a bemutató. Magyarországon augusztus 12-én mutatta be az InterCom Zrt.. A film 51,8 millió dolláros bevételt szerzett és általánosságban vegyes visszajelzéseket kapott az kritikusoktól: dicsérték a bonyolult feladványokat, de megjegyezték, hogy a filmnek nem sikerült felülmúlni elődjét.

Miután megmenekültek a Minos Corporation által szervezett „egyetlen túlélő” szabadulószobákból, Zoey Davis és Ben Miller úgy döntenek, szembeszállnak az árnyékszervezettel, amikor megtalálják a New York-i központ koordinátáit. Zoey-t arra biztatja a terapeutája, tegye túl magát a traumáján és a akrofóbián, de ő a repülés helyett inkább a vezetést választja Bennel.
A páros a főhadiszállást elhagyatottan találja, egy csavargó megszólítja őket és ellopja Zoey nyakláncát. A lány és Ben egyenesen a Q metróra üldözik, ahol a férfi csapdába csalja őket. Vagonjuk leválik a szerelvény többi részétől és egy távoli állomásra irányítják át, bezárva Zoey-t, Bent és a többi utast; Rachelt, Briannát, Nathant és Theót. Amikor az utasok rémülten rádöbbennek, hogy ismét Minos halálos játékába keveredtek, a jármű áram alá kerül. Zoey és Ben megtudja, hogy a többiek a korábbi szabadulószobák „győztes” túlélői. A meneküléshez a csoportnak metróérméket kell gyűjtenie, miközben az elektromosság egyre erősödik. Theó meghal, míg a többieknek sikerül megmenekülniük. Nathan elárulja, hogy az ő szabadulószobájában mindenki pap volt, Brianna csoportja mind influenszerekből állt, a Rachelében lévők pedig nem éreztek fizikai fájdalmat.
A következő szoba egy bank, lassan csukódó páncélteremmel és halálos lézeres biztonsági rendszerrel. A csoportnak másodpercek híján, de sikerül megfejtenie a bonyolult útvonalat, elkerülve a halálos lézereket. A helyiségben Zoey-t megzavarják egy Sonya nevű személyre történő egyre gyakoribb utalások és az, hogy a szabadulószobáknak a korábbiakkal ellentétben nincs nyilvánvaló kapcsolatuk a csoporttal.
A következő szoba egy képeslapra emlékeztető tengerpart, még több utalással Sonyára. Felfedezik, hogy a partot futóhomok borítja. Nathan feláldozza magát Rachelért, és a lány helyett őt nyeli el a homok. Zoey talál egy alternatív kiutat, éppen akkor, amikor Brianna kinyitja a kijelölt kijáratot. Vita tör ki arról, melyik útvonalon menjenek; Rachel és Ben Zoey oldalára áll. Brianna a fő kijáraton keresztül menekül, míg Rachel és Ben az alternatív útvonalon halad át. Ben beleesik a futóhomokba.
Zoey és Rachel egy csatornanyíláson keresztül jutnak vissza a városba. Először örülnek, hogy kint vannak, de hamar rájönnek, még mindig a játékban vannak, amikor a pánikba esett Briannával összetalálkoznak. Ha nem jutnak ki a szobából, időszakosan savas esőt szórnak rájuk. A csoport kinyit egy taxi ajtaját, amiben megmenekülhetnek, de amint Zoey beszáll, az ajtó becsukódik Rachelt és Brianna előtt. Zoey a következő szobába zuhan, míg Rachel és Brianna a halálos eső áldozataivá válnak.
A következő terem egy gyerekszoba, Sonya naplójával, amelyből kiderül, hogy a szobák az édesanyjával eltöltött, vidám kirándulás alapján készültek. Zoey felfedezi, hogy Sonya édesanyja Amanda Harper, aki túlélte az eredeti szabadulószobában történt zuhanását és arra kényszerült, hogy szabadulószobákat tervezzen a Minos számára, miután elrabolták a lányát. Amanda megjelenik és könyörög Zoey-nak, hogy ő legyen a Minos következő rejtvénykészítője, figyelmeztetve, hogy nincs más választása. Benről kiderül, hogy egy ketrecben tartják fogva. Amikor Zoey visszautasítja a Minos kérését, Ben ketrece elkezd megtelni vízzel, de Zoey és Amanda közös erővel kiszabadítják. Sikerül elmenekülniük a létesítményből, majd jelentést tesznek a rendőrségnek, akik előkerítik Rachel, Brianna, Nathan és Theo holttestét. A Minosról szóló hír nyilvánosságra kerül. Egy FBI-ügynök biztosítja Zoey-t arról, hogy a Minos nyomára fognak bukkanni.
Zoey magabiztosan úgy dönt, hazarepül Bennel. A fedélzeten rájön, hogy a terapeutája is benne volt a dologban és a repülő egy újabb szabadulószoba. A játékmester kigúnyolja Zoey-t, amiért beleesett legújabb csapdájukba, miközben a repülő zuhanni kezd, és altatógáz telíti meg az utasteret.

KAMPÓKÉZ
Candyman - 2021 - 91 perc - misztikus, horror, dráma, thriller

Rendező: Nia DaCosta
Szereplők: Colman Domingo, Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Tony Todd
Bemutató: 2021. Augusztus 26.

2021-ben bemutatott amerikai természetfeletti horrorfilm, az 1992-es, azonos című film közvetlen folytatása és a Kampókéz-filmsorozat negyedik része, amely Clive Barker The Forbidden című regénye alapján készült. Rendezője Nia DaCosta, forgatókönyvírói DaCosta, Jordan Peele és Win Rosenfeld. A főszerepben Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett és Colman Domingo látható, Tony Todd és Vanessa Estelle Williams visszatérő szerepeket alakítanak az eredeti filmből.
A filmet 2021. augusztus 27-én mutatták be az Amerikai Egyesült Államokban, a Universal Pictures forgalmazásában, Magyarországon egy nappal hamarabb szinkronizálva, augusztus 26-án a Fórum Hungary jóvoltából. A COVID-19 világjárvánnyal kapcsolatos problémák miatt háromszor is elhalasztották az eredeti, 2020. júniusi premierdátumot.
Általánosságban pozitív kritikákat kapott az értékelőktől, akik dicsérték DaCosta rendezését; világszerte több mint 73,3 millió dolláros bevételt hozott a 25 millió dolláros költségvetésével szemben.

2019-ben, huszonhét évvel az első film eseményei után Anthony McCoy képzőművész Chicagóban él barátnőjével, Brianna Cartwright galériaigazgatóval. Brianna bátyja, Troy megosztja velük Helen Lyle városi legendáját egy végzős diákról, aki az 1990-es évek elején gyilkos ámokfutásba kezdett. Az ámokfutása a Cabrini-Green lakótelep előtt gyújtott máglyán teljesedett ki, amikor megpróbált feláldozni egy csecsemőt. A lakóknak sikerült megmenteniük a gyermeket, mielőtt Helen a tűzben meghalt volna egy nyilvánvaló önfeláldozással.
Anthony kétségbeesetten keresi karrierjében a fordulópontot és inspirációt keresve bejárja Cabrini-Greent. Végül találkozik Billy Burke mosoda tulajdonossal, aki megismerteti vele Kampókéz történetét. Amikor Burke 1977-ben gyerek volt, rémisztő találkozása volt Sherman Fieldsszel, a kampókezű férfival. A rendőrség tévesen azt hitte Shermanról, ő tett borotvapengét egy cukorkába, amely egy lány kezébe jutott. Burke akaratlanul figyelmeztette a rendőröket, hogy Sherman az egyik lakóház falain belül tartózkodik, aminek következtében a rendőrök halálra verték Shermant. Bár Shermant utólag felmentették, a legenda szerint ha valaki ötször kimondja egy tükör előtt, hogy „Kampókéz”, Sherman szelleme megjelenik, és megöli a megidézőt.
A megihletett Anthony egy tükörrel ellátott kiállítást rendez a Kampókéz legendája alapján és bemutatja azt Brianna művészeti galériájában. Megdöbbenve tapasztalja, hogy a kritikusok nem reagálnak rá pozitívan. Aznap este Brianna egyik munkatársát és annak barátnőjét lemészárolja Kampókéz, miután ötször kimondták a nevét Anthony kiállításának egyik darabja előtt. Anthony azon kapja magát, hogy ismeretlen emberek hátborzongató portréinak sorozatát festi. A legenda elterjed és még több embert ölnek meg Kampókéz nevének ismételgetése után, köztük Finley Stephens műkritikust, aki becsmérelte Anthony művét, és egy csoport tinilányt egy mosdóban. Miután Anthony két alkalommal maga is látta Sherman szellemét, konfrontálódik Burke-kel, és megtudja, hogy a Kampókéz legenda az 1890-es évekből, Daniel Robitaille-től származik – egy művésztől, akit meglincseltek, mert vegyes bőrszínű viszonya volt. Azóta a legenda generációkon át újjáéledt, a rasszizmus és az igazságtalanság áldozatául esett feketék lelkei a Kampókéz „kaptár” részévé váltak.
Egy méhcsípés miatt Anthony fizikai átalakuláson esik át, mielőtt még találkozott volna Burke-kel, és amelyből egy hatalmas sebhely alakul ki, ami az egész testén kezd elterjedni. Elmegy a kórházba, ahol megtudja, hogy az anyja, Anne-Marie hazudott a születéséről. Amikor kérdőre vonja, a nő vonakodva elárulja, hogy ő volt az a baba, akit Helen halálának éjszakáján kimentettek a tűzből, és hogy Kampókéz volt a felelős az ámokfutásért, amiért őt hibáztatták. Helen valójában megmentette őt Robitaille-től, aki elrabolta és azt tervezte, hogy feláldozza a tűzben. Anne-Marie soha nem beszélt erről senkinek, mert azt akarta, hogy Anthony normális életet éljen. A közösség megfogadta, hogy soha nem ismétlődik meg a Kampókéz legenda azután az éjszaka után, ezért Anne-Marie félni kezd a paktum megszegése miatt. Anthony beletörődve sorsába távozik, és a Cabrini-Green sorházai között kezd barangolni.
Az Anthony miatt aggódó Brianna rájön, hogy Burke beszélt neki először a Kampókézről, ezért elmegy Cabrini-Greenbe, hogy megkeresse. A mosodában megtámadja Burke, aki egy elhagyatott templomba viszi, ahol Anthony – akinek a teste tovább romlik – várakozik. Anthony katatón állapotba került, amikor Burke elárulja, hogy nemcsak Sherman halálának volt szemtanúja, hanem látta Sherman szellemét is, aki Kampókézként tért vissza, és tanúja volt annak is, hogy megidézése után megölte idősebb nővérét és annak barátját. Burke azt tervezi, hogy a rendőrséggel lelőteti Anthonyt, hogy a Kampókéz legendát a bosszú eszközeként, és ne a feketék fájdalmának és szenvedésének szimbólumaként használhassa fel. Hogy Anthony Kampókézzé való átalakulása teljessé váljon, Burke lefűrészeli a jobb kezét, és egy húskampóval helyettesíti azt.
Briannának sikerül elmenekülnie a templomból, Burke üldözőbe veszi Cabrini-Greenben, akit a nő halálra késel. Anthony megjelenik, és a karjaiba omlik, amikor a Burke által a helyszínre csalt rendőrök megjelennek és agyonlövik Anthonyt. Briannát letartóztatják és megbilincselik. Az egyik rendőr megpróbálja megfélemlíteni, hogy beleegyezzen; Anthony provokálta a rendőröket a lövöldözésre, de Brianna a rendőrautó visszapillantó tükrével megidézi Kampókezet. A férfi megjelenik, immár Anthony bőrébe bújva, és lemészárolja a rendőröket. Amikor még több rendőr érkezik a helyszínre, Anthony felveszi Robitaille alakját, és arra utasítja Briannát, hogy „mondja el mindenkinek”.

ELEVEN KÓR
Malignant - 2021 - 111 perc - bűnügyi, horror, misztikus

Rendező: James Wan
Szereplők: Annabelle Wallis, Jake Abel, Maddie Hasson, Jacqueline McKenzie, Michole Briana White, George Young
Bemutató: 2021. Szeptember 2.

2021-ben bemutatott amerikai horror-thriller, amelyet James Wan rendezett Akela Cooper forgatókönyvéből, Wan, Ingrid Bisu és Cooper eredeti története alapján. A főszerepben Annabelle Wallis, Maddie Hasson, George Young és Michole Briana White látható.
A filmet az Amerikai Egyesült Államokban 2021. szeptember 10-én mutatta be a Warner Bros., míg Magyarországon egy héttel hamarabb szinkronizálva, szeptember 2-án az InterCom Zrt.. Általánosságban vegyes értékeléseket kapott a kritikusoktól, akik "vagy kínosan átlagosnak, vagy véresen zseniálisnak" találták

1993-ban Dr. Florence Weaver és kollégái, Victor Fields és John Gregory egy Gabriel nevű pszichiátriai beteget kezelnek a Simion Gyógyintézetben. Gabriel különleges képességekkel rendelkezik; irányítani tudja az elektromosságot és hangszórókon keresztül sugározza gondolatait. Egy éjszaka Gabriel erőszakossá válik, és megöli az intézmény személyzetének nagy részét.
Huszonnyolc évvel később Madison Lake, a Seattle-ben élő várandós nő hazatér férjéhez, Derek Mitchellhez, miután terhessége miatt rosszul érzi magát a munkahelyén. Egy vita során Derek a falhoz veri Madison fejét, aki ezt követően bezárkózik a hálószobába és elalszik. Madison, ahogy felébred, Dereket holtan találja, miután álmában egy férfi lépet be a házukba, és erőszakosan megölte őt. A gyilkos, mivel még mindig a házban van, megtámadja Madisont is, aki végül elveszti eszméletét.
Másnap reggel Madison a kórházban ébred, és húga, Sydney közli vele, hogy a születendő gyermeke nem élte túl a támadást. Miután Kekoa Shaw rendőrnyomozó és társa, Regina Moss kihallgatja, Madison hazatér. Ugyanebben az órában Gabriel elrabol egy nőt, aki a Seattle-i földalatti turnét vezeti. Madison újabb álmot lát arról, hogy Gabriel meggyilkolja Weavert.
A nyomozás során Shaw és Moss felfedeznek egy fényképet, amelyen Madison gyermekkorában látható Weaver házában, és megtudják, hogy a nő gyermekplasztikai sebészetre specializálódott. Madison és a nővére a rendőrséghez fordul, miután végignézték, ahogy Gabriel meggyilkolja Fields doktort. Gabriel kapcsolatba lép Madisonnal, aminek hatására a lánynak eszébe jut a múltja. Ő és a nővére meglátogatják anyjukat, Jeanne-t, hogy többet tudjanak meg. Madison rájön, hogy Gabriel nem a képzeletbeli barátja volt, hanem létező személy, akivel gyerekkorában beszélgetett. Shaw összefüggést talál az orvosok és Madison között, ami elvezeti őt Gregory holttestének megtalálásához.
A nyomozók egy pszichiátriai hipnoterapeuta segítségét veszik igénybe, remélve, hogy felszabadítják Madison emlékeit. Madison felidézi, hogy a születési neve Emily May, és hogy Gabriel azt akarta, hogy megölje a meg nem született húgát. Közel állt hozzá, hogy megtegye, de képes volt megállni. A rendőrség letartóztatja Madisont, amikor az elrabolt nő lezuhan az otthona padlásáról, és kiderül, hogy Gabriel a házában lakott. Később fény derül arra, hogy a nő Serena May, Madison szülőanyja. Sydney ellátogat az immár lezárt Simion kórházba, és kiderül, hogy Gabriel Emily ikertestvére, aki a testében él, mint egy "teratoma" extrém változata, aki ugyanazt az agyat használja, mint Emily. Weaver megműtötte Emilyt, hogy kivágja az élősködő daganatot, és visszavarrja Gabrielt az agyába. Gyermekkorában aludt, de felébredt, amikor Derek beverte a fejét a falba.
Gabriel a zárkában lévő rabtársai által provokálva átveszi az irányítást Madison teste felett, emberfeletti erővel és mozgékonysággal lemészárolja őket és szinte az egész őrsöt, végül ruhájával és fegyverével távozik. Sydney és Shaw elfogja őt a kórházban, ahová Serenát szállították. Shaw-t súlyosan megsebesíti Gabriel, Sydney-t pedig a falhoz szorítja egy hozzádobott kórházi ágy. Sydney tájékoztatja Madisont, hogy Gabriel az oka a vetéléseinek (3x vetélt el), mert a magzatokból táplálkozott. A kinyilatkoztatáson feldühödve Madison felébred, és visszaszerzi az irányítást a teste felett. Egy fekete tudatvilágba transzportálják magukat, Madison a hitetlenkedő Gabrielt rács mögé zárja, mondván, hogy mostantól ő irányít, és Gabriel ereje innentől kezdve az övé.
Miközben Madison elhagyja Gabrielt, hogy a tudatvilágban pusztuljon, a férfi megerősíti, hogy egy nap visszatér. Madison azt válaszolja, készen fog állni rá, amikor visszatér, és otthagyja a gondolatvilágot. Visszatérve a kórházba és teljes mértékben uralva a testét, Madison felemeli a kórházi ágyat, és újonnan szerzett emberfeletti erejével kiszabadítja Sydneyt. A páros megöleli egymást, miközben Madison megerősíti, hogy bár örökbe fogadták, és nem állnak vérrokonságban, ő végig a nővére volt, és büszke arra, hogy az lehet. Miközben ők ketten ölelkeznek, a szoba sarkában enyhén villogni kezd egy villanykörte.

ÉJSZAKA A HÁZBAN
The Night House - 2020 - 107 perc - horror, thriller

Rendező: David Bruckner
Szereplők: Vondie Curtis-Hall, Sarah Goldberg, Rebecca Hall, Evan Jonigkeit, Stacy Martin
Bemutató: 2021. Szeptember 23.

2020-as amerikai horrorfilm, melyet David Bruckner rendezett, Ben Collins és Luke Piotrowski eredeti forgatókönyve alapján. A főszerepet Rebecca Hall, Sarah Goldberg, Evan Jonigkeit, Stacy Martin és Vondie Curtis-Hall alakítja.
Világpremierje a Sundance Filmfesztiválon volt 2020. január 24-én. A tervek szerint 2021. augusztus 20-án kerül a mozikba a Searchlight Pictures által, Magyarországon szeptember 23-án mutatja be a Fórum Hungary.

Beth képtelen feldolgozni férje elvesztését. A nő egyedül marad a házban, amelyet még a férfi épített kettejük számára, a kihűlt otthon azonban egyre titokzatosabb jelenségek helyszíne lesz. Barátai ugyan próbálnak támaszt nyújtani Beth számára, ő azonban nyugathatlanul kutatni kezd a válaszok után néhai férje holmijai között. Amit ott taláhat azonban jó eséllyel felkavaró lehet a számára.

GYILKOS HALLOWEEN
Halloween Kill - 2021 - 105 perc - horror, thriller

Rendező: David Gordon Green
Szereplők: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Dylan Arnold, Anthony Michael Hall, Kyle Richards
Bemutató: 2021. Október 21.

2021-ben bemutatott amerikai horrorfilm, melynek rendezője David Gordon Green, forgatókönyvírója Green, Danny McBride és Scott Teems. A film a 2018-as Halloween folytatása és a Halloween-filmsorozat tizenkettedik része. A főbb szerepekben Jamie Lee Curtis és Nick Castle látható, akik Laurie Strode és Michael Myers szerepét alakítják újra, illetve James Jude Courtney is megismétli szerepét, mint Michael Myers. Judy Greer, Andi Matichak és Will Patton szintén visszatérő színészek az előző filmből, Anthony Michael Hall és Thomas Mann pedig újonnan csatlakoztak a stábhoz.
Jason Blum, a Blumhouse Productions nevű cégén keresztül Malek Akkad és Bill Block mellett producerként is közreműködött a filmben. A 2018-as rész megjelenése előtt McBride 2018 júniusában megerősítette, hogy ő és Green eredetileg két, egymás után forgatott filmet fognak készíteni, de végül úgy döntöttek, hogy nem vállalják, mivel meg akarják várni az első filmre kapott reakciókat. Az előző film kritikai és kereskedelmi sikerét követően a folytatás fejlesztése már 2018 októberében elkezdődött. 2019 februárjára Teemset szerződtették le a forgatókönyv társszerzőjének. A film hivatalos címét 2019 júliusában jelentették be a folytatással együtt. A forgatás 2019 szeptemberében kezdődött az észak-karolinai Wilmingtonban.
A Gyilkos Halloween világpremierje 2021. szeptember 8-án volt a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. A filmet az Amerikai Egyesült Államokban 2021. október 15-én mutatta be a Universal Pictures, miután a COVID-19 világjárvány miatt egy évvel későbbre halasztották; a filmet 60 napig a Peacock fizetős csatornáin is streamelik. Általánosságban vegyes véleményeket kapott a kritikusoktól, akik dicsérték a film brutalitását, kreatív gyilkosságait, utalásait és a szereplők (különösen Curtis, Greer és Matichak) alakítását, viszont kritizálták a gyenge forgatókönyvet, a zavaros rendezést és azt, hogy nem tartalmaz semmi újat a filmsorozatban. A film jövőbeli folytatásra vonatkozó cselekménypontjai megosztó reakciókat váltottak ki, egyes kritikusok „szükségtelennek” és „folytatás csaléteknek" nevezték.
A közvetlen folytatás, a Halloween Ends tervek szerint 2022. október 14-én jelenik meg.

1978. október 31-én Frank Hawkins rendőr véletlenül agyonlövi társát, miközben megpróbálja megmenteni őt a sorozatgyilkos Michael Myerstől. Azt is megakadályozza, hogy Dr. Samuel Loomis végezzen Michaellel. Negyven évvel később, 2018. október 31-én, miután Dr. Ranbir Sartain megkéselte és magára hagyta, Hawkinst a tizenéves Cameron Elam találja meg, aki mentőt hív a súlyos sérülthöz. Hawkins megbánta, hogy négy évtizeddel korábban nem engedte Michael kivégzését és megesküszik, hogy megöli őt.
Tommy Doyle Michael bebörtönzésének 40. évfordulóját ünnepli a többi 1978-as túlélővel – Marion Chambers, Lindsey Wallace és Cameron apja, Lonnie Elam – egy bárban. A tűzoltók kivonulnak Laurie Strode égő házához, akaratlanul szabadon engedve Michaelt a ház pincéjéből, aki a saját eszközeikkel mészárolja le őket. Laurie-t, a lányát, Karent és az unokáját, Allysont a Haddonfield-i Kórházba viszik, ahol Laurie életmentő műtéten esik át. A sorozatgyilkos megöli a Laurie szomszédait, és egy henteskéssel visszaindul Haddonfieldbe.
A korai esti gyilkosságról értesülnek a bárban lévők. A bár egyik vendége, Vanessa látszólag Michaellel találkozik az autójában, de a sofőr elhajt, majd miután nekiütközik egy oszlopnak, eliszkol. Tommy úgy dönt, hogy Haddonfield bosszúszomjas lakóival összefogva levadásszák és megölik Michaelt. Karen értesül arról, hogy Michael még mindig életben van és úgy dönt, nem mondja el lábadozó anyjának a rossz hírt. Allyson kibékül Cameronnal, a volt barátjával és csatlakoznak Tommyhoz, hogy bosszút álljanak a lány apjának halála miatt a gyilkoson. Laurie és Hawkins ugyanabban a szobában ébred fel, és felidézik korábbi kapcsolatukat.
Miközben figyelmeztetik a Haddonfield-i közösséget, hogy maradjanak otthonaikban, Michael megöli Mariont, Vanessát és annak férjét, Marcust. Lindseynek sikerül megszöknie, majd Tommy, Lonnie, Allyson és Cameron talál rá. A csoport feltérképezi Michael útját, valamint áldozatainak tartózkodási helyét és arra a következtetésre jutnak, hogy a gyilkos gyermekkori otthona, a Myers-ház felé tart. Tommy beviszi Lindsey-t a kórházba, és újra találkozik az egykori Haddonfield-i seriffel, Leigh Brackettel, akinek lányát, Annie-t 1978-ban ölte meg Michael. Tommy tájékoztatja Laurie-t, hogy Michael életben van. Myers meggyilkolja otthonának jelenlegi tulajdonosait, miközben Laurie elhagyni készül a kórházat.
Lance Tovoli, a Smith's Grove Pszichiátriai Intézet szökésben lévő elítéltje, aki korábban eltulajdonította Vanessa autóját, megjelenik a kórházban és összetévesztik Michaellel. Tommy és a feldühödött tömeg üldözi őt az épületben, de Karen rájön, hogy ő nem Michael. Annak ellenére, hogy megpróbálja megnyugtatni a tömeget és segíteni Lance-t, a szerencsétlen férfi menekülés közben kiugrik az ablakon és szörnyethal. Laurie sürgeti Karent, hogy Michael levadászása érdekében működjön együtt vele, Tommyval és Brackett-tel. Lonnie egyedül megy be a Myers-házba és a gyilkos végez vele. Allyson és Cameron a házba besietve megtalálja a holttestet, majd Michael megtámadja őket és meggyilkolja Cameront.
Miközben Michael Allyson megölésére készül, Karen hátba szúrja a férfit egy vasvillával, ellopja a maszkját és provokálja, hogy kövesse őt. Csapdába csalja a gyilkost, akit Tommy és a városlakók megtámadnak, látszólag végezve vele. Amikor a tömeg szétoszlik, Michael magához tér és lemészárolja a csoportosulást, beleértve Tommyt és Brackett-tet is. Míg Allyson orvosi ellátást kap, Karen Myers régi szobájában az ablakot nézi, amikor Michael megjelenik, és leszúrja őt.

Jövő - 2019 júliusában jelentették be a film közvetlen folytatását Halloween Ends címmel, amely a tervek szerint 2022. október 14-én kerül a mozikba.

UTOLSÓ ÉJSZAKA SOHÓBAN
Last Night in Soho - 2021 - 116 perc - dráma, horror, thriller

Rendező: Edgar Wright
Szereplők: Anya Taylor-Joy, Thomasin Harcourt McKenzie, Matt Smith
Bemutató: 2021. November 4.

2021 brit pszichológiai horror film rendező Edgar Wright , a forgatókönyvet Wright és Krysty Wilson-Cairns , egy történet Wright. A film főszereplője Thomasin McKenzie , Anya Taylor-Joy , Matt Smith , Diana Rigg és Terence Stamp . Ez jelzi Rigg és Margaret Nolan utolsó filmes szereplését, akik mindketten 2020-ban haltak meg.
A Last Night in Soho premierje a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon volt 2021. szeptember 4-én, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban pedig 2021. október 29-én mutatták be a Universal Pictures és a Focus Features gondozásában. Általában pozitív kritikákat kapott a kritikusoktól, akik dicsérték a produkciós tervezést, az operatőrt és az előadásokat, bár az írást kapott némi kritika.

Egy fiatal, szenvedélyes divattervezőnő titokzatos módon a hatvanas években találja magát, ahol találkozik a példaképével, egy káprázatos wannabe énekesnővel. Csakhogy a hatvanas évekbeli London nem olyan, amilyennek a lány gondolta.