Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FREAKY

Műfaj: vígjáték, horror, thriller
Rendező: Christopher Landon

Szereplők: Vince Vaughn, Kathryn Newton, Katie Finneran, Celeste O'Connor, Misha Osherovich, Alan Ruck
Játékidő: 102 perc
Bemutató: USA 2020. November 13. - Magyarország Elhalasztva...
Bevétel: $ 15,230,855

2020-as amerikai természetfeletti fekete komédia film, amelyet Christopher Landon rendezett. A forgatókönyvet Christopher Landon és Michael Kennedy írták. A producere Jason Blum. A főszerepekben Vince Vaughn, Kathryn Newton, Katie Finneran, Celeste O'Connor és Alan Ruck láthatók. A film zeneszerzője Bear McCreary. A film gyártója a Blumhouse Productions és a Divide/Conquer, forgalmazója a Universal Pictures.
Amerikában 2020. november 13-én mutatják be. Magyarországon 2020. november 26-án mutatták volna be, de a UIP-Dunafilm 2021-re halasztotta.

A 17 éves Millie Kessler (Kathryn Newton, Szűzőrség, Hatalmas kis hazugságok) nem szeretne mást, csak valahogy túlélni a Blissfield gimi folyosóin a menő csajok és srácok kegyetlenkedéseit. Ám amikor a város hírhedt sorozatgyilkosa, a Böllér (Vince Vaughn) őt szemeli ki új áldozatának, akkor egyből elfelejti a gimi utolsó évének minden nyűgét.
A Böllér misztikus, ősi tőre az oka, hogy gyilkos és leendő áldozata egymás bőrében kötnek ki, és Millie-nek 24 órája van visszaszerezni a testét, mielőtt a csere véglegessé válik, és a lány örökre egy középkorú elmebetegben ragad. Csak az a gond, hogy Millie most egy böhöm pszichopata, aki után embervadászat zajlik városszerte, miközben a Böllér egy tinilány, aki a közelgő szalagavatón élheti ki gyilkos hajlamait.
A barátok - az ultratudatos Nyla (Celeste O’Connor, Szellemirtók: Az örökség), az ultradivatos Joshua (Misha Osherovich, Az aranypinty) és az ultrahelyes srác, Booker (Uriah Shelton, Kalandorok kapuja) – segítségével Millie versenyt fut az idővel, hogy feloldja az átkot, miközben a Böllér rájön, hogy egy gimis csaj teste tökéletes álca egy kis szalagavatós henteléshez…

Gyártás 2019 augusztusának elején bejelentették, hogy Christopher Landon új horrorfilmet fog írni és rendezni. Jason Blum a Blumhouse Productions zászlaja alatt producerként szolgál. A konkrét cselekmény részleteit nem árulták el, de a történet állítólag egy erőszakos alakot követne nyomon egy kisvárosban. A gyártás októberben kezdődött a georgiai Atlantában. Landon később elmondta , hogy a film egy remake lesz a Nem férek a bőrödbe című filmnek.
2019 augusztusában bejelentették, hogy Kathryn Newton és Vince Vaughn lesznek a film főszereplői, a forgatókönyvet Landon és Michael Kennedy írja. 2019 októberében Uriah Shelton, Alan Ruck, Katie Finneran, Celeste O'Connor és Misha Osherovich csatlakozott a film szereplőihez.

Forgatás A forgatás 35 napig tartott, akkor még Freaky Friday, 13th címmel. 2019. október 21-én kezdődött és 2019. december 12-én fejeződött be.

Jövő 2020 novemberében Christopher Landon rendező válaszolt a Twitteren egy rajongójának, aki azt kérdezte, hogy a Freaky és a Boldog Halál Napja ugyanazon a világon zajlik-e, és kijelentette: "Ugyanazzal a DNS-sel definiálják [kezdetüket], és jó eséllyel Millie és Tree beleütközik" " Jason Blum producer is kifejezte vágyát a Freaky folytatásra.

Érdekességek

A film összbevétele 14 801 405 dollár volt (imdb.com).
A filmet Mary Rodgers 1972-ben megjelent Freaky Friday című könyve inspirálta.
2019 augusztusában jelentették be hivatalosan, hogy Christopher B. Landon rendező és Jason Blum producer újabb horrorvígjátékot készít a Boldog halálnapot! után. Mivel részleteket nem árultak el a projektről, a sajtóban elterjedt a hír, hogy a film a Sikoly rebootja lesz, de ez végül kacsának bizonyult.
A film munkacíme Freaky Friday, vagyis Rémisztő péntek volt.
A film forgatása 2019. október 21-én kezdődött, és december 12-én ért véget. A munkálatok mindössze 35 napot vettek igénybe.
A film első magyar nyelvű előzetesét 2020. szeptember 10-én hozta nyilvánosságra a UIP-Duna.

A HÍVATLAN

Eredeti cím: The Wretched
Műfaj: horror
Rendező: Drew T. Pierce, Brett Pierce
Szereplők: Piper Curda, John-Paul Howard, Jamison Jones, Azie Tesfai, Richard Ellis
Játékidő: 95 perc
Bemutató: USA 2020. Május 1. - Magyarország Elhalasztva...

Bevétel: $ 4,344,913

Az idilli amerikai kisváros csendesen éli mindennapjait, ám egy napon valami megváltozik. Ben, akinek szülei épp válni készülnek, egyre furcsább dolgokat tapasztal a szomszédból. Az ott élő, addig kedves és törődő családanya látszólag teljesen kifordult magából, már fia is retteg tőle. Ezzel egyidőben furcsa jeleket fedeznek fel a közeli erdőben és mintha valami gonosz lenne úrrá a városon.

Érdekességek

A film összbevétele 3 824 943 dollár volt (imdb.com).
Brett Pierce és Drew T. Pierce, valamint a zeneszerző, Devin Burrows második közös filmje a 2011-es Deadheads után.
A film zenéjét a rendező testvérpár, Brett Pierce és Drew T. Pierce gyerekkori jóbarátja, Devin Burrows szerezte.
A film forgatása a rendezők, Brett Pierce és Drew T. Pierce otthonainak közelében, Omenában és Northportban zajlott, Michigan államban.
Bár nem lett kasszasiker, a koronavírus-járvány miatt hat hétig vezette a bevételi toplistát az Egyesült Államokban. Erre legutóbb 2009-ben az Avatar volt képes.
A filmet pozitívan fogadták a kritikusok. A horror jelenleg 75 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.
Mivel a film kimondottan sikeres volt a streamingszolgáltatóknál, Amerikában közel 50 autósmoziban került bemutatásra.
A film 2020. május 1-én vált elérhetővé digitális formában.
A filmet a 2019-es kanadai Fantasia Filmfesztiválon mutatták be először.